Ensaladilla rusa

Russische salade

Ingredienten voor 6 personen:

200 gr. gekookte aardappels
1 blikje tonijn, uitgelekt
1 kleine ui, gehakt
1 gehakt teentje knoflook
gehakte peterselie
rode wijnazijn
gekookte doperwten
augurkjes, fijngesneden
1 geroosterde paprika, fijngesneden
2 hardgekookte eieren, fijngesneden
peper en zout
zelfgemaakte mayonaise

Bereidingswijze: Een oud volksgeloof in Spanje vertelt dat mayonaise schift wanneer het door een vrouw, die ongesteld is, wordt gemaakt.

Volksgeloof of niet, maak de mayonaise door 2 a 3 eierdooiers in een kom te doen. Voeg daarna al roerend de olijfolie eerst druppelsgewijs en daarna in een dun straaltje toe tot er een dikke, witte massa ontstaat. Voeg zout toe naar smaak.

Snij de aardappels in blokjes. Voeg de tonijn met de ui, knoflook, peterselie, augurk, erwtjes, paprika en eieren aan de aardappels toe. Meng goed en voeg mayonaise, peper en zout naar smaak toe.


Serveren op kamertemperatuur met stokbrood.