Natillas



Natillas is vergelijkbaar met de onze vla. Het wordt gegeten met kaneel.

Ingrediënten:

3/4 liter melk
2 stokjes kaneel (van ongeveer 10 cm.)
4 eieren - 2 eierdooiers
100 gram suiker
lange vingers of bitterkoekjes
kaneel in poedervorm

Bereidingswijze: Verwarm de melk met de stokjes kaneel in een steelpannetje, totdat het aan de kook raakt. Neem dan de pan van het vuur.

Klop de eieren, eierdooiers en suiker met een stafmixer of een handgarde gedurende 3 of 4 minuten totdat alles zachtgeel ziet en iets dikker is geworden. Gier er langzaam, al kloppende, de hete melk bij. Doe dit alles weer terug in de steelpan en laat het op een laag vuurtje dik worden. Vergeet niet voortdurend te roeren en laat het niet aan de kook komen! Koel dan de "natillas" af tot kamertemperatuur.

Vlak voor het serveren de vla in 6 aperte schaaltjes overgieten en met kaneel bestuiven. Er kan eventueel een lange vinger of een bitterkoekje in gestoken worden.