'Pisto' met ei


Pisto is een groentengerecht dat oorspronkelijk uit La Mancha komt, het gebied waar Don Quichot vandaan komt, hoewel het tegenwoordig overal in Spanje wordt gegeten.

Ingrediënten:
250 gram uien
4 tenen knoflook
400 gram paprika's
250 gram courgettes
500 gram tomaten
1,25 dl olijfolie
1 theelepel zout
versgemalen peper
eieren

Bereidingswijze: Pel de uien en tenen knoflook en snij ze klein. Halveer de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het klein. Snij de courgette en de aubergines in schijven. Blancheer de tomaten, ontvel ze, verwijder pitjes en hak de ze.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit er de ui en knoflook goudgeel in. Bak daarna de paprika ongeveer 3 minuten mee. Roer dan de courgette en de aubergine erdoor en laat het geheel nog eens 4 minuten stoven. Schep dan de tomaat erdoor, bestrooi met zout en peper en laat 3 minuten smoren.

De pisto op het bord serveren met een gebakken ei of gekookte eieren in vieren gesneden

Hoewel geen traditioneel Spaans gerecht, is het ook lekker om pisto met seitan te eten; dit voor de echte vegetariër.