Gevulde eieren met saus van cabraleskaas

(Een gerecht uit Asturiës)

Ingrediënten:
(voor vier personen):

8 eieren
1 slaui
1 knoflookteen
150 g serranoham
1 soeplepel cabrales
ciderlikeur
meel
olijfolie extre vierge
melk



Bereidingswijze:

Kook gedurende 10 minuten de eieren, dlaat ze afkoelen en pel ze dan. Snij ze door midden en bewaar de dooiers.

Bak de fijngesneden laui en knoflook in een koekenpangoudbruin, voeg dan er de ham, ook in kleine stukjes, aan toe en laat nog 2 minuten dorbakken. Schenk vervolgens de likeur erbij. De alcohol moet vervliegen.

Voeg de eidooiers, ook fijngesneden, erbij.

Vul met dit mengsel de eieren en schenk daaroverheen een bechamelsaus van de melk en meel, waarin de cabrales werd gesmolten.

Decoreer eventueel met draadjes eidooier.

Het wordt aangeraden om er cider bij te drinken.

(i.p.v. cabrales kan ook evt. een andere blauwe kaas gebruikt worden).