Tortitas de camarones / Garnalenkoekjes

Een typisch gerecht uit Sanlúcar (Cádiz).

Ingrediënten: 150 gram kleine garnalen, 150 gram kikkererwtenmeel (of anders tarwemeel), 1½ glas water, 1 ei, 1 knoflook, ½ ui, 2 takjes peterselie, zout en olie.

Bereidingswijze: Hak eerst ui en knoflook en fruit ze in een beetje hete olie. Zet dit mensel apart. Snij vervolgens de peterselie klein.

Meng de kikkererwtenmeel in het water, doe er het ei bij en mix alles totdat een glad deeg ontstaat. Voeg daar het ui-knoflookmengsel, de gehakte peterselie, wat zout en de garnalen aan toe. De garnalen zijn normaal gesproken ongeveer 5 mm. groot. Mocht dat niet het geval zijn, snij ze dan doormidden. Het mengsel moet niet al te dik zijn. Voeg anders een beetje water bij.

Schep met een grote lepel uit het uiteindelijke mengsel en bak kleine omeletten in een frituurpan, of een pan met veel olie, dat kokend heet is, het uiteindelijke mengsel. Haal ze eruit wanneer die aan beide kanten bruin zijn, en leg ze op een bord met keukenpapier.

Serveer de omeletten heet.