In Málaga wijn gestoofde patrijs

('Perdiz estofada a la miel con aroma de canela y vino de Málaga')

Ingrediënten: 1 patrijs per persoon, 2 uien, olijfolie, 2 glazen bouillon, 1 glas droge witte wijn, 1 glas zoete Málaga wijn (moscatel), 2 eetlepeles melasse (rietsuikerstroop), of anders honing, 2 kaneelstokjes, 3 laurierbladeren, zout, peper

Bereidingswijze: Bind de poten van de patrijzen aan het lichaam en strooi zout en peper. Bak ze oppervlakkig in een pan met olijfolie en leg ze op een bord. Fruit daarna in dezelfde olie de uien nadat die fijngehakt werden en laat ze goudbruin worden. Leg opnieuw de patrijzen in de pan en laat ze nog enkele minuten doorbakken totdat ook zij goudbruin zijn.

Voeg de bouillon (eventueel gemaakt van vleesbouillonblokjes), de witte wijn en de zoete Málaga wijn toe zodat de patrijzen geheel ondergedompeld zijn. Laat de melasse (of anders bloemenhoning) erin oplossen (en voeg de kaneelstokjes en laurierbladeren toe. Voeg ook eventueel zout toe en breng alles aan de kook.

Laat vervolgens gedurende 45 minuten sudderen totdat de patrijzen doorgaar zijn en het vocht is verminderd.

Verwijder de touwtjes en serveer met >>Patatas a lo pobre.