Rijstgerecht met konijn uit de 'Montes de Málaga'

Ingrediënten (8 personen): 200 cl Olijfolie extra virge, 2 konijnen, 5 knoflooktenen, 800 gr tomaten, 150 gram rode paprika's, 1 l witte Malaga wijn (semi-sec), 1 kg rijst, 3 liter kippenbouillon, 1 eetlepel grof zout, 1 eetlepel saffraan, 1 eetlepel paprikapoeder, 6 korreltjes zwarte peper, 6 kruidnagels, halve eetlepel komijn, 2 laurierblaadjes

Bereidingswijze:
Plet de tomaten en leg ze apart. Bak ondertussen in een koekenpan gedurende 15 minuten de gepelde knoflook en de konijnen in stukjes gesneden.

Leg de konijnen in een grote pan en voeg de tomaten toe. Laat nog 15 minuten sudderen. Voeg de witte wijn en kippenbouillon toe en laat opnieuw aan de kook komen. Maak een pasta met kruiden en zout en voeg deze samen met de laurierbladeren toe. Snij de paprika in reepjes en leg ze in de pant.

Laat nu de rijst hier gedurende 18 minuten in koken totdat ze gaar is.

Belangrijk: Kook de rijst vlak voor het eten, zodat ze niet de kans krijgt om meer vocht te absorberen dan nodig is.