Pulpo a la vinagreta / Octopus a la vinagrette

Ingrediënten: 1 Kilo octopus, 1 verse ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 eetlepels azijn, 6 eetlepels olijfolie extra vierge, zout

Bereidingswijze:
Kook de octopus en snij hem in stukken. Snij ook de ui en de beide paprika's klein.

Meng de azijn, de olijfolie en het zout en sla deze met een vork totdat het een homogene saus wordt. Meng door de gesneden octopus en groenten in een slakom.

Serveer op kamertemperatuur of een beetje koud uit de koelkast.

Tip: Alvorens een octopus te koken moet hij eerst traditioneel honderd keer tegen een rots aangeslagen worden. Dit omdat het beest één en al spier is, die door zijn dood gespannen wordt. Als die spier niet ontspannen wordt zal het vleesna het koken  taai blijken te zijn. Omdat niet iedereen hier de mogelijkheden toe heeft -of zin in heeft- is een goed alternatief om de octopus gedurende minstens 24 uur in te vriezen en daarna weer (liefst in de koelkast) te ontdooien.

Zie ook het recept voor >>Pulpo a la gallega.