Churros

Ingrediënten: 250 ml water, 1/2 theelepel zout, 125 gram witte bloem, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 liter frituurolie, 2 1/2 eetlepels basterdsuiker, 2 eetlepels olijfolie, 100 gram suiker.

Bereidingswijze: 
Meng in een kleine pan meng het water met de suiker, het zout en de olijfolie. Breng op middelhoog vuur aan de kook en haal daarna van het vuur. Roer de bloem erdoorheen totdat het mengsel een bal vormt.

Verhit de olie in diepe pan met dikke bodem of een frituurpan tot 190 C. Maak met behulp van een spuitzak reepjes van het deeg terwijl je ze in de hete olie laat vallen. Bak die totdat goudbruin zijn.

Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de 100 gram suiker met de kaneelpoeder. Rol de warme churros daarin.

Serveer eventueel met gesmolten chocolade zodat de churros daarin gedipt kunnen worden.