'Bienmesabe' of 'cazón en adobo' (gemarineerde hondshaai)

Ingrediënten (6 personen): 1 kilo hondshaai, 1 bol knoflook, 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel oregano, 0,2 liter witte wijn azijn, 0,1 liter water, 1 eetlepel paprikapoeder, bloem voor het bakken van vis, olijfolie

Bereidingswijze:
Het beste wordt de voorbereiding de dag ervoor gedaan. Koop de haai in blokjes gesneden, in filets.

Strooi er thuis zout overheen en zet apart. Plet in een kom de knoflook lichtjes geplet en meng met de komijn, oregano, azijn , water en paprika. Dompel daarin de vis en laat 24 uur marineren.

Breng vlak voor het eten een koekenpan met genoeg olie om de vis te dekken aan de kook (het kan ook in een friteuse). Laat goed heet worden. Haal de stukken vis uit de marinade en druk het overtollige water eruit. Leg het om en om een een bord met bloem en daarna in de olie.

Wanneer de bloem bruin is haal de vis eruit en laat op een papieren handdoek uitlekken. Warm serveren met een groene salade en een koel wit wijntje. 'Tierras blancas' uit Cádiz is een aanradertje.

Op dezelfde manier kunnen ook andere worden gebakken, zoals ansjovis , makreel of tonijn.