Pollo a la vasca (Baskische kipschotel)

Ingrediënten: 1 rode paprika, 1 groene paprika, 2 uien, 2 tenen knoflook, olijfolie, 4 grote kipfilets, stukjes serrano ham, 1 glas witte wijn, 1 glas brandy, zout, peper, 2 rijpe tomaten.

Bereidingswijze:
Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Snij de tomaten in blokjes.

Snij de kipfilets in stukken. Bak ze met wat peper en zout in een koekenpan goudbruin. Voeg de serranoham toe en schep om en om. Zet daarna de pan weg.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit olie in een pan en fruit de ui in een andere koekenpan gedurende ongeveer twee minuten. Voeg daarna de knoflook en paprika toe en fruit samen nog eens een minuut of drie.

Voeg de witte wijn, de brandy en de tomatenblokjes toe. Laat het eens een minuut of vijf pruttelen.

Breng op smaak met peper en zout en voeg de filets aan de saus toe. Laat nog eens 30 minuten gaar sudderen.