Rape al limón / Zeeduivel met citroensaus

Ingrediënten: 4 stukken zeeduivel van ongeveer 200 gram, 1 citroen, 1 glas witte wijn, 2 teentjes knoflook, olijfolie, peterselie, peper en zout

Bereidingswijze:
Rasp de citroen en meng deze samen met het sap, één van de knoflooktenen, peper en zout en mix deze met een staafmixer tot een gladde saus.

Snij de andere knoflookteen in plakjes en fruit deze in wat olijfolie totdat ze bruin worden. Haal ze eruit en bewaar ze.

Bak de stukken vis in olijfolie op een laag vuur aan beide kanten totdat ze bruin zijn.

Giet de saus over de vis en laat alles op een laag vuur een aantal minuten doorkoken totdat de vis goed gaar is. Draai de vis regelmatig om.

Breng de zeeduivel over naar een aardewerken schaal, garneer met de fijngesneden peterselie, de bewaarde knoflookplakjes en een overgebleven stukje van de citroenschil. Meteen serveren met wat stokbrood.