Torrijas con leche de avena / Spaanse wentelteefjes met havermelk

Ingrediënten: 1 oud bruin stokbrood, 1 sinaassappel, 1 citroen, 1/2 liter havermelk (zonder suiker), 2 eieren, 4 eetlepels olijfolie extra vierge, 1 kaneelstokje, 3 eetlepels gedroogde steviablad gemalen (of steviapoeder)

Bereidingswijze:
Maak de schillen van de sinaassappel en citroen goed schoon, eventueel met azijn en bicarbonaat). Schil en bewaar ze.

Zet de havermelk in een pan op een hoog vuur. Zet het vuur laag zodra ze begint te koken en voeg de kaneelstok, de helft van de schil van de citroen en de helft van de sinaassappel toe, en laat 15 minuten doorkoken.

Haal kaneelstok en de schillen uit de melk. Strooi de stevia erin. Laat zo 20 minuten staan. Zeef dan de melk.

Snij het brood in schijven van ongeveer 3 cm en leg ze in de melk. Laat ze ongeveer een half uur de melk opzuigen. Draai ze om en geef ze nog een half uur de tijd. Laat ze vervolgens uitdruipen.

Sla de eieren in een schaal glad en leg de 'torrijas' daarin om en om.

Verhit een koekenpan met de olijfolie en bak de 'torrijas' om en om goudbruin en krokant.