Ensalada de pimientos asados con naranjas/ Gebakken paprika- en sinaasappelsalade

Ingrediënten: 3 rode en/of gele paprika’s, olijfolie extra vierge, 1/2 ui, 1 sinaasappel, 100 gram lekkere zwarte olijven, 1 theelepel komijnzaad, 1 knoflookteen, 1 ei, 1 eetlepel sherryazijn, peper en zout, korianderblad

Bereidingswijze: 
Kook een ei gedurende 8 tot 10 minuten. Laat afkoelen.

Was de paprika’s, snij ze in vieren en verwijder de lijnzaden. Verhit olijfolie in een grote koekenpan. Leg de paprika's op hun vel in de olie en bak ze met de deksel op de pan gedurende 20 minuten op een laag vuur. Keer ze om en laat nog 10 minuten zachtjes bakken tot ze gaar zijn. Haal ze uit de olie en laat afkoelen, trek het velletje eraf en snij in dunne repen.

Wrijf voor de dressing het komijnzaad en de knoflook met wat zout in een vijzel fijn en druppel er 3 eetlepels olijfolie bij. Roer naar smaak de sherryazijn erdoorheen en breng op smaak met peper en zout.

Schil de sinaasappel en snij in dunne plakken. Leg de paprikareepjes samen met de sinaasappel, olijven en de in plakken gesneden ui in een schaal. Pel de ei en snij er in plakjes of stukjes overheen. Schenk de dressing erover, meng alles goed om en laat een uurtje staan.

Bestrooi met fijngesneden korianderblad en serveer met lekker brood.