Pollo al chilindron / Aragonese kip

Een populair recept in Aragón alsmede in Navarra en La Rioja, vooral wanneer het het seizoen is van de paprika-oogst.

Ingrediënten: De poten en borsten van 2 kippen, 200 gram serranoham, 1 ui, 5 grote tomaten, 4 teentjes knoflook, 4 paprika's, 50 ml olijfolie, zout en peper

Bereidingswijze:
Rooster de paprika's op een grill, keer ze om en verwijder ze als ze gaar zijn. Wrijf ondertussen de stukken kip in met zout en peper.

Dek de paprika's enige tijd af. Ontvel ze daarna en snij ze in repen. Ontvel ook de tomaten, ontpit ze en snij ze fijn.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukken kip rondom bruin. Snij de knoflook fijn en voeg die samen met de fijngesneden ham en de gehakte ui er aan toe. Voeg na ongeveer vier minuten de paprika's en de tomaten erbij. Laat de kip gedeeltelijk bedekt sudderen totdat ze gaar is. De saus moet dan goed ingedikt zijn.