Huevos escalfados del Roncal / Gepocheerde eieren uit Roncal

Ingrediënten: 4 eieren, 500 ml melk, 200 g langostinos (of grote garnalen), 3 sjalotten, 30 gr. Roncal kaas, 4 sneetjes brood, 50 g serranoham, 30 g walnoten, 500 g snijbiet, paprika, olie, zout, gemalen peper en peterselie

Bereidingswijze:
Was en hak de snijbiet. Kook gedurende 14 minuten in zout water en laat uitlekken.

Verhit in een koekenpan de olie en bak de walnoten ham, paprika tot ze bruin worden en voeg de snijbiet eraan toe.

Doe de eieren met een paar druppels olie, zout, peper, geraspte kaas en peterselie in aparte plastic zakjes, bind ze dicht en kook ze gedurende 3 minuten in water met zout.

Snij brood en rooster het in de oven.

Fruit de sjalotjes fijngesneden, bestrooi ze met bloem en giet er melk overheem. Laat zo indikken. Voeg de kaas eraan toe en laat smelten.

Leg het mengsel van snijbiet op het brood, dan een ei en daarop de sjalotjessaus. Garneer met de langostinos en peterselie.

N.b. i.p.v. snijbiet kan dit gerecht ook evt. met spinazie of snijbonen (zie foto boven) gegeten worden.