Granadinas de ternera / Kalfsfilets in champignonsaus

Ingrediënten: 500 g kalfsfilets, 100 gram serrano ham, 50 gram gekookte ham, 150 gram champignons, 1 teentje knoflook, 1 kleine ui, 1 wortel, 50 ml droge sherry, water, 50 ml olijfolie, bloem, zout, peper

Bereidingswijze:
Plet de koteletten met een houten hamer of met de vijzelstamper en snij ze in dezelfde vorm. Snij ook de dun serranoham in 4 reepjes en de gekookte ham in blokjes.

Kerf 3 gleufjes in elke filet en druk daar de serranoham in. Wrijf het vlees in met zout en bestrooi met bloem. Verhit de olijfolie en bak daarin de filets om en om. Haal ze daarna uit de pan en hou ze warm.

Fruit de knoflook en de ui en bak daarin gedurende enkele minuten de gesneden champignons, de in plakjes gesneden wortel en de gekookte ham. Voeg er dan de sherry aan toe en laat ongeveer een kwartier doorsudderen -als de saus te droog wordt doe er wat water bij.

Giet deze saus daarna over de kalfsfilets. Dien op met gekookte doperwten.