Albóndigas de perdiz con nueces / Patrijsgehaktballen met walnoten

Een recept uit het Moorse Al-Andalus.

Ingrediënten: 1 kip, 2 patrijzen, 1 ui, 50 g bladkoriander, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel azijn, 4 eieren, 50 g walnoten, saffraan, 1 eetlepel peper, 1 eetlepel kaneel, 1 eetlepel zout, 1 dl olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:
Maak de kip en patrijzen schoon en scheid de borsten. Ontbot en hak de rest van het vlees.

Doe het gehakte vlees in een pan met de gesnipperde ui, honing, tijm, rozemarijn en een eetlepel azijn. Roer het goed door elkaar terwijl het goed warm wort. Dek het dan af met water en kook totdat alles gaar is.

Maak het vlees vanm de borsten fijn, meng met knoflook, koriander, 2 van de eieren, zout en gemalen peper, en maak daarvan balletjes. Bak ze in olijfolie en voeg ze toe aan de pan. Breng aan de kook en voeg de noten, saffraan en de dooiers van de 2 andere eieren eraan toe. Strooi er peper en kaneel overheen.

Laat de saus indikken.