Sopa de mejillones / Galicische mosselsoep

Ingrediënten: 1 kilo mosselen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 tomaten, 2 grote aardappelen, 1 glas witte wijn, 1 glas water, zwarte peper, zout en olijfolie

Bereidingswijze:
Doe de mosselen met de wijn en het water in een pan en zet op het vuur. Kook totdat alle mosselen geopend zijn. Verwijder ze schelpen en zeef bewaar de bouillon en de mosselen apart.

Snij de uien in maantjes en fruit ze in een koekenpan met 2 eetlepels olie. Hak de knoflook en voeg die toe. Voeg zodra de ui van kleur de in kleine blokjes gesneden aardappelen en bak ze een paar minuten mee. drie

Pel en snij ook de tomaten in kleine blokjes en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe. Voeg eventueel nog wat water eraan toe en laat ongeveer 10 minuten koken.

Voeg de mosselen er nu ook aan toe en maak af naar smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten doorkoken en serveer warm.