Bacalao encebollado / Kabeljauw met ui en zwarte olijven

Een recept uit Cazorla (Jaén), zeer geschikt ook voor de maaltijd op Goede Vrijdag.

Ingrediënten: 300 g. ontzoute of verse kabeljauw, 100 g. olijfolie extra vierge, bloem, 250 g. rode en groene paprika´s, 250 g. gepelde rijpe tomaten, 3 teentjes knoflook, 1 glas witte wijn, zwarte olijven, azijn, tijm, zout en zwarte peper.

Bereidingswijze:
Laat de kabeljauw goed uitlekken en droog af. Verhit de olie in een diepe pan, die afgedekt kan worden. Haal de kabeljauw door de bloem en frituur het aan beide zijden in de hete olie totdat er een goudbruin korstje ontstaat.

Haal de kabeljauw uit de olie en fruit in dezelfde olie de knoflook, na ze in partjes te hebben gesneden. Voeg de in reepjes gesneden ui toe, en daarna de paprika, ook in reepjes gesneden, en de tomaten, in kleine stukjes. Voeg hier zout naar smaak, de tijm, witte wijn en een scheutje azijn aan toe.

Leg hier de kabeljauw in en laat enkele minuten meebakken totdat alles gaar is.

Serveer de kabeljauw met de saus eroverheen en gegarneerd met olijven.

Uit: >>Andalusische receptenblog