Carne con papas / Stoofpot van vlees met aardappelen

Een gerecht uit de Canarische Eilanden

Ingrediënten: 700 g rundvlees, 2 grote uien, 4-5 tenen knoflook, halve groene paprika, 3 tomaten, olijfolie, half liter witte wijn, halve liter vleesbouillon, 2 grote aardappelen, 2 wortels, laurierblad, verse tijm, suiker, peper en zout

Voorbereidingen: 
Maak >>tomatensaus van de tomaten, een ui en de knoflook.

Bereidingswijze:
Maak de wortelen schoon en schil de overgebleven ui en snij beide in stukken. Pocheer deze in een pan met een beetje olie.

Snij het vlees in stukken, bestrooi met wat zout en peper en voeg deze toe. Roer goed door tot alles wat kleur begint te krijgen. Voeg dan de tomatensaus eraan toe, de kruiden, de vleesbouillon (of een half liter water met een blokje) en de wijn.

Laat zo anderhalf uur lang onder een deksel gaar sudderen.

Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in stukjes en bak ze wat aan. Voeg ze daarna toe aan de stoofpot en laat deze nog eens 15 minuten op een laag vuur en zonder deksel meekoken. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.

Serveer warm met wat brood en rode wijn.