Liebre al chocolate / Haas met chocolade

'Haas met chocolade' is een traditioneel recept uit Aragón en Catalonië. Normaal gesproken is het wat ingewikkelder om te maken, en worden er de lever en aromatische kruiden aan toegevoegd. Dit recept uit Encinacorba (Aragón) is echter een stuk eenvoudiger. 

Ingrediënten: 1 haas (ongeveer een jaar oud), 1 ui, 2 tenen knoflook, 1 glas rode wijn, 100 g. brood, 12 gepelde amandelen, een reep pure chocolade, 1 glas water, zout

Bereidingswijze:
Snij de haas in stukken en zout het vlees. Snij ook de ui fijn en pel de tenen knoflook.

Doe de haas in een pan -of volgens de traditie in aardewerken pot- en voeg de ui, de tenen knoflook, wijn en water toe. Laat zo anderhalf uur afgedekt gaar koken.

Maak het brood nat, hak de amandelen en maak hiervan met de chocolade een homogene massa. Doe dit bij de haas en laat nog eens 15 minuten doorkoken.