Almendras garrapiñadas / Gesuikerde amandelen

Ingrediënten: 200 g rauwe amanandelen, 250 g suiker, 100 ml water, olijfolie, 1 citroen

Bereidingswijze:
Bestrijk voorzichtig met olijfolie wat zilverpapier. Pers de citroen uit.

Doe het water, de suiker en de amandelen in een diepe koekenpan en breng aan de kook. Laat koken totdat het water is verdampt en de suiker begint te borrelen. Haal van het vuur en roer totdat de suiker wordt gescheiden en een poeder begint te vormen. De amandelen zijn dan wit geworden.

Zet de koekenpan opnieuw op het vuur, zet het laag en laat zonder te roeren de suiker carameliseren. Haal de koekenpan weer van het vuur en roer de amandelen goed door de gecarameliseerde suiker zodat ze erdoor worden omhuld.

Voeg dan de citroensap toe en roer er doorheen. Leg dan de amandelen op het zilverpapier, op zo'n manier dat ze van elkaar gescheiden zijn en laat zo afkoelen.

Serveer ze in een schaal met onderin wat keukenpapier.