Salpicón de mariscos / Schaaldierencoktail

Ingrediënten: 6 tomaten, halve ui, 4 groene paprika's, 1 teentje knoflook, 2 eieren, olijfolie, azijn, diverse schaaldieren (kreeft, garnalen, gamba's, mosselen of wat maar op de markt is op dat moment), zout

Bereidinsgwijze:
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Snij ondertussen de schaaldieren in stukjes.

Snij de tomaten, de ui en de groene paprika's in stukjes en meng in een kom. Snij de knoflook fijn en voeg eraan toe. Voeg er ook de stukjes schaaldieren aan toe.

Pel de eieren, erwijder het eigeel en zet opzij. Hak wit van de ei fijn en meng bij het tomatenmengsel. Plet het eigeel in een kom en schenk er langzaam ongeveer 10 eetlepels olie bij en vervolgens ongeveer 50 ml de azijn.

Doe de dressing over de salade en meng wat door elkaar.

Serveer koud.