Rancho a la riojana / Lamsstoofschotel uit La Rioja

Ingrediënten: Olijfolie, 1 grote ui, 2-3 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 1 kg lams-, konijn- of kalfsvlees, 1 wortel, witte wijn, 2 kg. aardappelen, 1 tomaat, water, 2 laurierblaadjes, tijm en zout.

Bereidingswijze:
Hak het vlees. Schil de tomaat en haal de zaden eruit. Snij de paprika, knoflook en ui fijn.

Doe olie in een ijzeren braadpan en fruit daarin de gesnipperde ui. Zodra die glazig wordt voeg het vlees en de knoflook toe. Doe ook de tomaat en de paprika erbij. Laat sudderen.

Maak de wortel schoon en snij in plakjes. Voeg deze toe en schenk er witte wijn bij. Breng opnieuw aan de kook en laat opnieuw sudderen.

Voeg een de aardappelen, laurier en tijm eraan toe. Schenk er water bij. Strooi er wat zout overheen. Breng opnieuw aan de kook en laat zo de aardappelen gaar koken.

Serveer met erwten, artisjokken of champignons.