Mejillones con chorizo/Mosselen met Spaanse worst

Ingrediënten: 2 kg mosselen, 100 g chorizo, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1 rode paprika's, 250 g aardappelen, 1 laurierblaadje, 100 ml droge witte wijn, 1 theelepel pikante paprikapoeder, 1 takje platte peterselie, olijfolie

Bereidingswijze:
Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren. Pel ondertussen de knoflook en snij in plakjes. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snij in stukjes.

Fruit de knoflook in olijfolie in een koekenpan met de uit. Voeg hier de laurier en paprika aan toe.

Snij de chorizo in stukjes. Schil de aardappelen en snij ze in stukjes. Voeg ze toe en roer goed door. Schenk er de wijn bij en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken tot het merendeel van het vocht verdampt is. Voeg dan de mosselen toe.

Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Laat zo gedurende 5 min. doorkoken totdat de mosselen gaar zijn. Schud de pan tussendoor een paar keer om.

Snijd de peterselie fijn en bestrooi ermee de mosselen.