Paparajotes / Murciaans gebak met citroenblaadjes

Dit typisch gerecht uit Murcia wordt traditioneel gemaakt met citroenblaadjes in beslag, dat gefrituurd word. Voor wie niet aan citroenblaadjes kan komen kan het ook zonder.

Ingrediënten: 150 g tarwemeel, 250 ml melk, 1 ei, 8 g bakpoeder, halve citroen, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel, frituurolie, citroenblaadjes*

Bereidingswijze:
Was citroenblaadjes goed en droog af met keukenpapier.

Meng de bloem in een kom met het bakpoeder en maak in het midden een gat. Giet daar het ei en melk in. Rasp de schil van de citroen en doe dat erbij. Sla met een garde tot een glad mengsel.

Verhit de olie op een hoog vuur. Haal wanneer dat goed heet is de citroenblaadjes door het beslag en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Haal de paparajotes uit de olie en laat in een vergiet uitlekken. Leg daarna op een absorberend papier.

Haal de paparajotes tenslotte door een mengsel van suiker en kaneel.

* Als we geen bladeren hebben dan doen we het deeg met een lepel in de olie. De blaadjes worden overigens zelf niet gegeten; ze dienen alleen voor de vorm.