Cuscús de Melilla / Couscous uit Melilla

Ingredienten: (6 personen) 250 g durumtarwegriesmeel (couscous), 50 g boter, 1 kip, ca. 400 g rundvlees, 2 tomaten, 2 wortelen, 3 courgettes, 1 ui, 2 artisjokken, 200 g sperziebonen, 100 g kikkererwten, 1 paprika, zout, peper, komijn.

Bereidingswijze:
Maak de rundvlees en kip sc hoon, hakken in stukken en doe in een grote pan. Dek af met koud water en breng aan de kook. Strooi er zout, mpeper en komijn bij.

Snij ondertussen de tomaten, de parika en de sperziebonen en doe erbij. Laat gedurende 2 uur op middelhoog vuur verder koken.

Strooi ondertussen de couscous uit in een kom en giet er water overheen. Doe in een zeef en plaats die met de couscous boven de kokende pan, en laat zo gedurende 15 minuten gestoomd worden.

Doe dan de couscous opnieuw in een kom, schenk er nog wat water overheen en doe weer terug in dezelfde zeef.

Voeg na nog eens 15 minuten bij de stoofpot.