Crepes de marisco / Pannekoeken met zeevruchtenvulling

Een traditioneel recept uit Galicia

Ingrediënten: (pannekoeken) 100 g bloem, 1 ei, 3 dl melk, 1 eetlepel olijfolie, zout, 25 g roomboter; (vulling) 3 eetlepels olijfolie, 1 kleine ui, 2 teentjes knoflook, 1 laurierblad, 8 gambas, 8 langostinos, 200 g krab, half glas brandy, 1 klein gas witte wijn, 1 eetlepel vloeibare room, 1 glas visbouillon, zout en peper  

Bereidingswijze:
Maak het beslag voor de pannekoeken en bak ze op de bekende manier.

Fruit in een andere pan de fijngesneden knoflook en ui. Voeg daar de gambas, langostinos en krab, gepeld en in kleine stukjes gesneden, aan toe. Bestrooi met zout en peper en flambeer vervolgens met de brandy en de witte wijn.

Doof het vuur met de visbouillon. Voeg vervolgens de room toe en laat zo indikken opdat een homogene saus ontstaat.

Vul de pannekoeken en vouw ze in rechthoeken. Zorg dat er wat van de vulling overblijft. Leg ze op een schaal. Maak van wat de rest van de vulling een saus met wat visbouillon, een eetlepel tomatensaus en room. Schep deze over de pannekoeken.

Doe tenslotte de schaal gedurende 8 minuten in een middelverwarmde oven. S erveer heet en eventueel met >>kastanjepurée.