Sopa de lentejas con chorizo / Linzensoep met chorizo

Ingrediënten: 400 g. linzen, 1 l. water, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 theelepel gemalen komijnzaad, 1 laurierblad, 2 eetlepels olijfolie, halve chorizo (ca. 200 g), 1 grote aardappel, 2 wortels, 2 theelepels paprikapoeder, peper en zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappel en snij in stukjes. Maak de wortels schoon en snij in pakjes.

Doe de linzen, aardapel, wortelen, chorizo en water in een grote pan en breng aan de kook. Voeg daar de gefruite ui en knoflook aan toe. Laat ca. 10-20 minuten doorkoken.

Hak ondertussen de ui en en knoflook fijn en fruit ze 4 a 5 minuten in de olijfolie. Voeg het komijnzaad toe en laat al roerend 2 minuten meekoken. Doe op het laatst de paprikapoeder bij. Zorg ervoor dat die niet kan aanbranden. Doe er eventueel een beetje water bij.

Voeg dit mengsel op het laatstbij de linzen.