Torrijas

'Torrijas' is een Spaanse versie van ons wentelteefje. Het wordt traditioneel rond de Pasen gegeten, warm, maar meestal ook wel koud. Tegenwoordig wordt het ook wel als zondagsontbijt genuttigd.

Ingrediënten: 2 stokbroden (met een dichte structuur van binnen), eieren, 200 ml melk, 1 theelepel kaneelpoeder, (bruine) suiker, olijfolie

Bereidingswijze: De stokbroden schuin in lange plakken snijden. In een diep bord de eieren loskloppen. De melk verwarmen totdat ze lauw is. Kaneel en suiker erdoorheen roeren. De plakken brood om en om in de melk 'gedrenkt' worden.

In een grote koekenpan de helft van de olie verhitten. De plakken brood één voor één door het losgeklopte ei halen en zoveel als er in de pan passen aan beide kanten goudbruin bakken. Daarna over een bord uitleggen en bestrooien met kaneel en (bruine) suiker. Laten afkoelen of warm serveren.

Dit kan als ontbijt gegeten worden of als tussendoortje bij de koffie of met hete chocolade.

Probeer ook: 'Torrijas' met havermelk en stevia