Moje o Ensalada murciana / Salade uit Murcia

Een echt recept voor echt warme dagen. Het wordt in Murcia echter in zowel de zomer als in de winter gegeten. In de winter wordt het dan bereid met tomaten in conserve i.p.v. met verse tomaten.

Ingrediënten: 500 gr tomaten, 1 ui, 3 eieren, 2 blikjes tonijn in olie, olijven (liefst zwarte), olijfolie, zout

Bereidingswijze:
Kook de eieren. Snij ze samen met de tomaten en de uien fijn. Laat de tonijn uitlekken.

Doe de fijngesneden tomaten, ui en uitgelekte tonijn in een schaal. Scgenk er een flinke scheut olijfolie overheen. Doe de fijngesneden eieren erbij en de olijven.

Dek het goed af en bewaar in de koelkast. Het is de bedoeling het goed koud te serveren.

Erg lekker ook om er brood in te dopen. Daarvan komt ook de naam 'moje', van 'mojar' (indopen).