Escalopines a la madrileña / Madrileense ossehaasbiefstukjes

Ingrediënten: 8 (niet al te dik gesneden) biefstukjes van de haas, 15 g bloem, 8 kleine uitjes, 3 eetlepels cognac, 2 1/2 dl bouillon, 2 eetlepels tomatenpuree, 200 g champignons, 2 theelepels paprikapoeder, 4 eetlepels verse room, olijfolie peper en zout

Bereidingswijze:
Pel de uitjes en snij ze doormidden. Pel de champignons en snij ze in plakjes. Strooi de bloem in een bord en breng op smaak met peper en zout. Wentel de biefstukjes er doorheen.

Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de uitjes. Voeg de biefstukjes eraan toe en laat deze aan beide zijden bruin worden.

Giet de congnac er overheen en flambeer. Blus daarna af met de bouillon. Voeg vervolgens de tomatenpuree en de champignons toe. Roer de paprikapoeder er doorheen en breng op smaak met peper en zout.

Dek nu de koekenpan af en laat alles nog 30 minuten sudderen. Roer op het laatst de room er doorheen.

Serveer eventueel met gekookte spinazie.