Caldereta de cordero / Lamstoofpot

Een traditioneel recept uit Extremadura (4-6 personen).

Ingrediënten: 1 kg lamsvlees zonder bot, olijfolie, 1 ui, 2 tomaten, 4 kleine paprika's, 1 bol knoflook, laurier, peterselie, tijm, zout, peperkorrels, 1 kruidnagel, 1 mespunt paprikapoeder, 1 mespunt komijnpoeder, 1 sneetje brood

Bereidingswijze:
Snij de ui en tomaten in vieren en de pepers door de helft. Snij het vlees in blokjes en doe het in een pot. Voeg water toe zodat het vlees bedekt wordt. Breng het aan de kook en verwijder regelmatig het schuim. Gril ondertussen de knoflook.

Voeg de gesneden ui, tomaten en paprika's met de gegrilde knoflook, laurier, peterselie, tijm, zout en peper eraan toe. Dek af en laat 45 minuten lang sudderen.

Neem dan een vijzel en plet daar een aantal peperkorrels, de kruidnagel, paprikapoeder, komijn en het in water geweekt brood in. Voeg dat mengsel bij het vlees. Laat nog eens 5 minuten lang doorsudderen.