Conejo con aceitunas al vino / Konijn met olijven in wijnsaus

Ingrediënten: 1 konijn, 12 zwarte olijven, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 6 walnoten, paprikapoeder, 1 glas rode wijn, 2 glazen vlees- of kippenbouillon, zout, peper, 1 eetlepel paprikapoeder, fijngesnipperde peterselie, tijm, basilicum, olijfolie, bloem

Bereidingswijze:
Maak het konijn schoon, snij in stukken en haal door de bloem. Zout ze en  braad ze daarna in een braadpan in olijfolie aan. Leg apart.

Doe in een dezelfde pan de fijngesneden knoflook, de gepelde walnoten in stukjes, en zout, peper en paprikapoeder. Haal eruit en maak er in een vijzel een mix van.

Fruit nu de uien totdat ze ui glazig worden. Voeg dan tijm en basilicum, de stukken konijn en de wijn eraan toe. Laat zachtjes sudderen totdat de wijn wat verdampt. Doe er dan de bouillon bij. Laat nog een half uurtje doorsudderen.

Voeg tenslotte ook de mix uit de vijzel en de olijven erbij en dien op met gekookte of gebakken aardappelen, en groene salade.