Pimientos de Padrón, de ideale tapa

Pimientos de Padrón zijn kleine groene pepertjes met een milde smaak, die gemakkelijk te bereiden en erg smakelijk zijn. Ze komen oorspronkelijk uit de omgeving van Padrón in Galicië, al worden ze tegenwoordig op meerdere locaties in Spanje verbouwd. Ze hebben een typisch eigen aroma, al zit er altijd wel eentje tussen die pikant kan zijn. Ze zijn de ideale tapa: lekker en gezond!

Volgens een oud gezegde in Spanje gebeurde dat vaker in de maanden waar een 'r' in de naam zit. Maar tegenwoordig komen ze steeds vaker uit kassen en is het porcentage teruggedrongen.  

Ingedienten (voor ongeveer 8 personen): 400 gram pimientos de Padron, gewassen en afgedroogd, 4-8 eetlepels olijfolie, dikke zeezout, naar smaak.  

Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak de paprikaatjes erin. Als ze goudbruin zijn geworden laten uitlekken op een stuk keukenpapier en serveren met wat zeezout eroverheen gestrooid. Lekker in combinatie met een pilsje of een glas >>Albariño of witte Ribeiro.