Sopa de aguacate / Avocadosoep

Ingrediënten: 1 liter groentebouillon, 1 kleine ui, 1 groene paprika, 1 eetlepel olijfolie, 2 sinaasappels, 4 avocados, 2 eetlepels vers korianderblad, 125 ml zure room, paprikapoeder, peper en zout

Bereidingswijze:
Trek de bouillon, eventueel van een blokje, en laat deze afkoelen in de koelkast.

Pel en snipper de ui. Halveer de groene paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten, en snij in stukjes. Schil en halveer de avocados.

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en de paprika. Zet het vuur uit voordat ze bruin kleuren. Voeg de gekoelde bouillon, sinaasappelsap, avocado, peper, zout en koriander toe.

Pureer vervolgens met een staafmixer en serveer de soep koud in schaaltjes. Leg er een lepel zure room op en bestrooi met fijngesneden korianderblad. Garneer eventueel met stukjes granaatappel.

Goed te combineren met gebakken kipfilets, of toastjes met gerookte zalm of makreel.