Kipfilet met Cava

Ingrediënten (voor 4 tot 6 personen): 800 gram kipfilet, 250 gram champignons, 1 ui.  250 ml room, 1/2 liter cava, bloem, water, olijfolie, zout , zwarte peper, peterselie.

Bereidingswijze: Strooi zout en peper over de kipfilets en haal ze door de bloem. Bak ze in een pan met wat olie totdat ze bruin beginnen te worden. Zet ze dan apart.

Gebruik de olie van de kip, door het te filteren en fruit de gehakte uit daarin. Verwijder de olie, doe die in een blender en mix het met de helft van de room. Maak de champignons goed schoon en snij ze in plakjes. Kook ze 8 tot10 minuten in een pan met een beetje water.

Leg nu de kip in een hittevaste schaal met de gekookte champignons erop en giet het room- en uimengsel eroverheen. Schenk dan Cava en de rest van de room erbij. Beweeg de schaal goed heen en weer zodat de saus overal doorheen dringt. Laat alles samen ongeveer 20 minuten doorstoven.

Serveer de kipfilets met een garnie van peterselie en drink er het liefst dezelfde Cava bij.

Lees >>hier meer over Cava.